Европейска шампионка за девойки U18 продължава развитието си в Сърбия

Дарина Нанева бе посрещната от кмета на Община Марица

14-годишната Дарина Нанева, която стана европейска шампионка с националния отбор по волейбол на България за девойки по 18 години и бе отличена за най-добър централен блокировач на Евроволей U18, ще продължи развитието си в Сърбия.

Това стана ясно на специална среща на младата ни надежда с кмета на Община Марица от кмета Димитър Иванов.

„Гордея се с Вас, че имаме млади хора, които прославят името, както на България, така и на нашата Община Марица. Искрено ви се радвам, че като млади спортисти, сте постигнали много повече от нас, които имаме републикански титли.

Това показва, че Община Марица има бъдеще и продължава да ражда таланти= Пожелавам ти най-вече да си здрава, да няма контузии, а ти таланта го имаш. Прочетох, че си избрана за най-добър център. Продължавай в тази посока!“, заяви кметът Димитър Иванов.

На срещата Дарина Нанева съобщи на кмета, че от новия сезон ще играе в Сърбия в тима на Единство (Стара Пазова).

„След европейската титла сръбският отбор беше много настоятелен да ме вземе. Предложиха ми добри условия и приех. Имах предложения от Италия – Мега волей и Имоко волей (Конелиано) и от отбори във Франция, но това, което предложиха от ВК Единство отговаря на моите изисквания. Като култура сме близки, езиците са сходни и ще се аклиматизирам по-добре. Все пак Сърбия е близо и ще бъда титулярка, за разлика от Италия или Франция. За развитието ми е много по-добре, защото в Марица, каквото трябваше, го научих. Спечелих доста титли, а сега отивам там, за да се развия. Имам време пред себе си. Аз съм на терена в Марица от втори клас“, сподели красивата волейболистка.

Тя се надява да продължи с тази национална селекция да печелят и други титли за България, а Димитър Иванов и пожела:

„Сигурен съм, че един ден ти ще бъдеш капитан на женския отбор на България и ще бъдеш капитанът, който ще ни донесеш световна и европейска титла. Пожелавам ти го от сърце! Ти го заслужаваш“!

Кметът Иванов допълни, че по традиция подпомага талантливите спортисти и младите хора в Община Марица. На сесията на Общинския съвет на 27 август той ще предложи награда за Дарина Нанева. Момичето благодари и заяви, че няма да може да дойде на сесията, защото трябва да заминава за Сърбия, където да се включи в подготовката на Единство.

На срещата присъства и председателят на ОбС – Марица Виолета Христодулова, за която денят бе емоционален, защото Дарина е била нейна ученичка в училището в Рогош, където е станала свидетел на първите й стъпки в спорта.

„За мен е гордост да поздравя Дарина – състезател на националния отбор на България по волейбол за девойки, които станаха категоричен европейски шампион. Да стиснеш ръката на „Най-добрия център“ във волейбола, част от „Идеалния отбор“ е изключителна привилегия!“, каза Христодулова и пожела на младата волейболистка успехи и вяра, че това са само първите големи победи в нейното пътешествие напред в спорта и в живота.

Красивата волейболистка е дъщеря на известните баскетболисти – Радостина Славова-Нанева и Илко Нанев, печелили престижни титли за отборите си. Майката е треньор по баскетбол на деца от първи до четвърти клас, чиито занимания се провеждат във физкултурния салон на училище „Д-р Петър Берон“, а баща й – с частен бизнес.

Следвай ни: