Христо Господинов: Търсехме този сценарий от първата минута

Старши треньорът на Миньор (Перник) Христо Господинов сподели впечатленията си от дербито във Втора лига с Марек, спечелено с 1:0 от „чуковете“.

„Не беше лесно. Изключително тактически мач, нещо характерно за Втора лига – повече надлъгване имаше, отколкото футболни качества и достойнства. Всеки отбор се стреми в началото на сезона да спечели повече точки, за да е по-спокоен, а след това футболните неща да започнат да се изчистват.

Трудно е. Влизаше в нашия план този сценарий, търсехме го още от първата минута – радващо е, че се получи. Ние сме новак, нов отбор, тепърва си търсим силните страни, ще ни трябва време да се докажем в групата.

Не си правим илюзии, че сме направили нещо грандиозно. Хубавото е, че идва срещу противник, който показа, че е фактор през миналата година, имат опитни футболисти – сладка победа, търсехме я. Чисти положения пред нашата врата нямаше, което беше търсено, работено. Поздравявам момчетата. Дербитата се печелят не от по-добрия, а от по-желаещия. Марек е изключително грамотен отбор, с добри индивидуалности, сработени в годините.

Нормално е да има и по-остри влизания, но им отговорихме доста добре в единоборствата, ще дойде време, когато Миньор ще изглежда по-добре и офанзивен план. Бяхме напуснати от много основни играчи и това ни кара си търсим стила на игра, не можахме да надградим като отбор. Взехме качествени футболисти, но един отбор не се прави за месец или два, тепърва избистряме основни неща.

12

Миньор (Перник) : Марек

Верните ни привърженици са навсякъде с нас, на много от стадионите навън се чувстваме домакини – изключителна благодарност към феновете! Искам да върнем верните привърженици на Миньор на стадиона, да бъдат с нас в хубави и трудни моменти“, заяви треньорът на „чуковете“.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe