ЦПВК – люпилня на таланти, която поглежда и по-далече

ЦПВК е един от дебютантите в женската „Демакс“ лига за новия сезон. Вече 10 години клубът е известен със своята силна академия, която дава на българския волейбол кадър след кадър.

„Досега работихме само с подрастващи“ разказва съпредседателят Иван Пашов пред официалния сайт на БФВолейбол. „За 10 години сме изградили много състезатели.

Винаги сме били със силни позиции в класиранията. Всичко това ни даде смелост и амбиция да погледнем по-далече в бъдеше. Анализирахме нещата и преценихме, че сега е назрял моментът да влезнем в женското първенство. Ще участваме почти само с наши състезатели от старшата възраст, както и волейболистки, излезли от академията ни. Очаквам в състава ни да има максимум една или две волейболистки, които не са имали общо с клуба. Нивото на „Демакс“ лига се повиши особено много в последните две години. Това е едно голямо предизвикателство за нашите млади състезателки да демонстрират възможностите си.“

Треньор на отбора ще е Евелина Цветанова. Специалистката отдавна е част от ЦПВК и от нея се очаква да даде тласък на новия тим в „Демакс“ лига. В продължение на две години Цветанова беше в щаба на Лоренцо Мичели, треньора на женския национален тим. Сега е помощник на Владислав Тодоров, който води отбора до 16 години, станал втори на Балканиадата в София.

В ЦКВП има три състезателки, които спечелиха златните медали от Европейското първенство под 18 години – Деница Ангелова, Калина Венева и Стефани Дянкова. По здравословни причини в селекцията на Антонина Зетова за турнира не попадна Вероника Петрова, която също е кадър на ЦПВК.

„Целта е да играем добър волейбол“, продължи Пашов. „През първата година се надяваме да сме в средата на таблицата. Нека видим какво ще се случи и тогава отново ще анализираме.“

ЦПВК е в напреднали преговори да домакинства в столичната зала „Христо Ботев“. Има и втори вариант, който е в София, но клубът не иска да го споменава.

„Детската ни академия ще продължи да работи със същия устрем, както досега“, гарантира Пашов. „Шампиони сме при 16-годишните, имаме титли при 14-годишните. В последните три сезона сме във финалната четворка на всички възрасти. Мисията на ЦПВК е да работи за българския волейбол и така ще бъде занапред.“

Следвай ни: