Аматьорите в Шумен започват в началото на септември

Футболното първенство в област Шумен ще започне на 7-и септември (събота), съобщи Милен Христов – председател на ОС на БФС-Шумен. Това стана ясно на регионално съвещание с представителите на футболните клубове проведено днес в спортна зала „Младост“ в Шумен.

До 28-и август (сряда) е срокът за картотекиране на състезателите, а на следващия ден – 29-и август (четвъртък) ще се изтегли жребия за програмите за трите групи в областта.

Очаква се в новото първенство да вземат участие около 35 клуба.

Засега нови кандидати за участие са отборите на Макак (Плиска), както и Друмево, Енево, Стан и Осмар. Кои отбори ще вземат участие в новото първенство ще стане ясно след картотекирането на футболистите. Тогава ще се определи и състава на групите, които се очаква да са в състав между 11 и 12 отбора.

Милен Христов сподели намерението централната група отново да излъчи четири финалиста, защото там ще са отборите с по-добра материална база. Северната и Южната групи отново следва да излъчат по два финалиста. Финалната фаза ще е като миналото първенство.

Снимки: Салим Салих

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe