Григор Димитров запази мястото си в топ 10

Най-добрият български тенисист Григор Димитров запази десетата си позиция в световната ранглиста на АТР. 33-годишният хасковлия e с актив от 3600 точки.

Димитров се възстановяваше в продължение на няколко седмици след контузията, която получи на “Уимбълдън”, но през тази седмица ще се завърне на корта с участие на “Мастърс” турнира в Монреал с награден фонд 6.8 милиона долара.

Той е поставен под №7 в схемата и ще пропусне първия кръг, а във втория ще играе срещу квалификант.

“По време на “Уимбълдън” се контузих, затова и ми трябваше известно време за почивка и възстановяване. Това ще бъде първият ми турнир от няколко седмици. Не съм свикнал да бъда в подобни ситуации, може би затова съм и леко напрегнат. Аз съм от хората, които винаги очакват повече от себе си. Съсредоточен съм върху своята игра, своята собствена надпревара и се опитвам да се наслаждавам на тениса повече. Емоционален човек съм, но през годините имаше и неща, които бяха по-сериозни предизвикателства. Надявам се най-доброто все още да предстои”, сподели Григор Димитров в навечерието на престижната надпревара на канадска земя.

Втората ракета на България Адриан Андреев отстъпи със 17 позиции и вече заема 253-о място с актив от 230 точки.

Димитър Кузманов се изкачи с три места в класацията и от днес е под номер 297 със 197 точки на сметката му.

В топ 10 има само една промяна. Хуберт Хуркач и Алекс де Минор размениха местата си и полякът вече е шести, а австралиецът де Минор е седми. Номер 1 с 9570 точки продължава да бъде Яник Синер (Италия), следван от олимпийския шампион от Париж 2024 Новак Джокович с 8460 точки. На трето място се намира двукратният шампион от „Уимбълдън“ и олимпийски вицешампион в Париж Карлос Алкарас (Испания) с 8130 точки.

Следвай ни: