ЦСКА си спомни за Симолията

На днешния 5 август един от легендарните футболисти и треньори на ЦСКА – Манол Манолов – Симолията (05.08.1925 – 16.12.2008), щеше да навърши 99 години. Целият му съзнателен живот преминава с червената фланелка, с която печели 12 шампионски титли на България като футболист – рекорд.

Към тях се прибавят и трите златни медала като треньор.

Футболист №1 на България за 1958 г., а също е и единственият футболист в историята на „армейците“, който е излизал на терена със звание полковник. 15 години е капитан на ЦСКА.

„99 г. от рождението на Манол Манолов – Симолията. Със своите спортни постижения Симолията е символ на шампионския дух в ЦСКА, а с характерното си поведение, той е синоним на морал и достойнство.

Манол Манолов е един от Митичните; един от “червените” герои, вдъхновили тазгодишната кампания за абонаментни карти и чийто лик беше увековечен на базата в Панчарево“, написаха от ЦСКА.

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe