Белал Мохамед показа шампионска класа и детронира Леон Едуардс

Белал Мохамед е новият шампион на UFC в категория до 77 килограма. Американецът с палестински корени детронира Леон Едуардс в главния двубой на събитието UFC 304, което се проведе в „Co-Op Arena“ в Манчестър.

Мохамед бе окървавен в последния рунд, но въпреки това се поздрави с победа с единодушно съдийско решение след пет рунда здрава битка пред 20 000 души, които бяха останали до 06:00 сутринта местно време, за да наблюдават двубоя на живо.

Битката започна с преса от страна на Белал Мохамед.

Американецът притисна Едуардс на клетката и го повали на земята още в първите 20 секунди на рунда. Англичанинът все пак се изправи и дори обърна ситуацията в своя полза, обръщайки Мохамед с гръб към клетката. Роки разкъса клинча и пласира силен удар с лакът. Двамата се върнаха в средата на октагона и започнаха да разменят боксови комбинации. В края на рунда Мохамед отново пренесе двубоя на земя и си гарантира първия рунд в негова полза в съдийските карти.

Във втория рунд боецът от Чикаго започна още по-уверено размените в стойка. Едуардс имаше проблеми с опазването на безопасна за него дистанция и Белал отбеляза още едно поваляне. Англичанинът се върна на краката си, но само за малко. Мохамед не успя да завърши рунда с контрол на земята, тъй като Едуардс обърна ситуацията и повали Мохамед в последните секунди. Въпреки сменените роли в последните секунди, и този рунд бе в полза на спортиста с палестински корени.

Ударно начало за Мохамед и в третия рунд. Той пресира Едуардс и го повали, но англичанинът обърна позицията и се закачи за гърба на съперника си. Боецът то Бирмингам показа отличен контрол с крака около кръста на Мохамед, но опитите му за събмишъни бяха добре защитени. Едуардс завърши рунда с отличен позиционен контрол на земя и така се върна в битката. 

В четвъртата част Мохамед не бързаше да търси пренасяне на боя в партер, но след няколко добри размени в стойка, той достигна до гърба на Леон Едуардс, който вече беше на ръба на силите си. Едуардс все пак успя да се обърне и да избяга от тази ситуация.

Белал показа страхотна кондиция и започна последния пети рунд със същата агресия като в рундовете преди това. Леон допусна отново да бъде избутан до клетката. Белал отново се закачи на гърба на Леон и започна да атакува с удари.

Следвай ни: