На „Колежа“ ще бъде горещо!

Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) се изправят един срещу друг в 119-ото градско дерби. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ започва в 21:15ч., а главен съдия ще бъде Георги Ка баков.

Очаква се страхотна атмосфера на „Колежа“ и препълнени трибуни, като целият сектор за гости, където ще бъдат поместени феновете на Локомотив, е разпродаден.

Статистически в 118 мача 41 победи са за Локомотив, 41 успеха са за Ботев, а 36 пъти срещите са завършвали наравно. Головата разлика е в полза на Локо – 141:137.

Преди три дни Ботев загуби с 1:2 визитата си на Панатинайкос от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Въпреки поражението „канарчетата“ показаха, че разполагат с боеспособен отбор, който е способен да елиминира гърците. Сега предстои непредсказуемо дерби с Локомотив, който стартира кампанията в efbet Лига с победа над Арда (Кърджали) с 1:0.

Ефе Али е наказан от състава на гостите, но пък наставникът Любослав Пенев ще седне на резервната скамейка, след като изтърпя наказанието си в първия мач за сезона, получено още от престоя на специалиста в Хебър.

Очаква се в състава на Ботев да има леки промени с оглед тежкото гостуване в Атина и предстоящия реванш с Панатинайкос следващата седмица.

За капитана на Локомотив Димитър Илиев неделният сблъсък ще бъде под №20 срещу градския съперник. До момента той е излизал срещу жълто-черните 18 пъти в първенството и веднъж за купата. Във втория турнир това се случи във финала през 2019-а, който бе спечелен от смърфовете с 1:0 и Илиев вдигна трофея.

Вероятни състави:

БОТЕВ: Игонен, Укаки, Там, Диабате, Йорданов, Корошец, Карабельов, Попов, Илиев, Нвачукву, Секулич

ЛОКО: Томов, Камдем, Паскалев, Сегура, Лясков, Каракашев, Петков, И. Иванов, Х. Иванов, Пенев, Илиев

Следвай ни:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe