Родригес сломи Дънкан с отлична борба и контрол на земята

Грегъри Родригес надделя над Кристиан Лирой Дънкан в кървав двубой от основната бойна карта на събитието UFC 304. Бразилецът победи с единодушно съдийско решение пред 20 000 души в „Co-Op Arena“ в Манчестър. Двубоят се проведе в три рунда от средна категория.

Ето как се разви битката:

Дънкан започна с много движение из клетката и ритници в изнесения напред крак от съперника му.

Родригес дебнеше своя момент да контрира с тежки боксови комбинации. Бразилецът успя да хване един от ритниците на Дънкан и да пренесе двубоя на земя. Англичанинът не се опита да се изправи моментално и понесе няколко удара с лакти. Минута преди края на рунда той все пак се пребори да се завърти по корем и впоследствие да се изправи, но Родригес отново го върна на земята и завърши рунда с контрол в партер.

Във втората част Дънкан бе този, който искаше да пренесе двубоя на земя. 29-годишният боец притисна съперника си към клетката и опита няколко поваляния със захват на краката, но те бяха неуспешни. Родригес все пак се отдръпна от клетката и дори обърна граплинг ситуацията в негова полза след няколко размени в стойка. В последната минута двамата се хвърлиха в атаки, а при една от размените южноамериканецът разклати съперника си с мощни крошета и след това го повали. Носителят на черен колан по бразилско жиу-жицу завърши рунда с контрол на земята.

32-годишният Родригес „надуши кръвта“ в началото на последния рунд и се втурна да приключва двубоя с нокаут. Дънкан запази самообладание и парира атаките. Бившият шампион на британската верига „Cage Warriors“ отново пренесе двубоя на клетката. Кръв се стичаше над окото на Родригес, но той отново се пребори да обърне ситуацията в своя полза и се качи на гърба на Дънкан. Боецът с прякора Робокоп завърши битката в доминантна позиция след няколко опита за събмишън.

Следвай ни: