Арнолд Алън откри UFC 304 с победа за Англия

Арнолд Алън зарадва публиката в Манчестър с победа в първия двубой от основната бойна карта на събитието UFC 304. ММА боецът от Ипсуич надделя с единодушно съдийско решение над Гига Чикадзе в три-рундова битка от категория перо.

В типичен негов стил Чикадзе откри двубоя с много ритници към главата и тялото на Алън. Англичанинът парира тези атаки и запази спокойствие.

Грузинецът намери правилната дистанция за атаките си и спазваше дисциплина в запазването й. Опонентът му искаше да скъси разстоянието, но неуспешно през първите три минути. В края на рунда пресата на 30-годишния великобританец му се отплати и той пласира няколко контриращи леви крошета.

Втората част също започна много динамично. Атаките на Алън все по-често застигаха Чикадзе. но грузинецът не се задържаше на едно място нито за секунда и това го правеше много трудна мишена. Бившият кикбоксьор разклати Алън с ритник в главата в средата на рунда, но не се хвърли в атака с цел приключване на битката. Лявата ръка на Алън достигна целта на няколко пъти в последната минута и половина. 

Третият и последен рунд се оказа решаващ за резултата от битката. Местният фаворит започна по-активно в този рунд и разкървави Чикадзе с боксови комбинации. Англичанинът изглеждаше по-свеж и по-агресивен, докато умората вече застигаше Гига Чикадзе и той не бе толкова остър в атаките си. Пресата на Алън продължи до последната секунда.

Това бе 13-та победа в последните 15 битки за великобританеца.

Следвай ни: