Антонина Зетова: Всяка една титла носи много голяма радост, но след това започва да носи и много голяма отговорност

Старши треньорът на българския национален отбор по волейбол за девойки до 18 години Антонина Зетова коментира пред БНТ за предстоящите очаквания и отговорност, които предстоят на младите състезателки след триумфа на европейското първенство в Гърция и Румъния.

Тя, заедно с президента на БФВолейбол Любомир Ганев, присъстваха на церемония, на която нейните възпитанички бяха удостоени с Почетен плакет на Президента на Републиката от държавния глава Румен Радев.

„Нормално е. Всяка една титла носи много голяма радост, но след това започва да носи и много голяма отговорност.

Трябва да сме много скромни, много всеотдайни и да разбираме отговорността, която има над нас, защото тези момичета са малки, още не са изградени състезателки и трябва да продължат да се трудят много осърдно и да знаят, че погледите са насочени към тях, а те ще бъдат вече критични“, заяви Зетова.

Бившата волейболистка сподели и според нея кой е най-важният урок, който са научили нейните възпитанички.

„Аз си мисля, че те израстваха с всеки един мач по време на турнира. Беше дълъг турнир, почти две седмици. Но най-голямото израстване аз лично забелязах като увереност, защото основният проблем в този отбор бе, че имайки много неконкурентно първенство при подрастващите, тези момичета не знаеха какво могат.“

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto