Десислава Величкова: Хубаво е този отбор да играе заедно цяла година! Пожелавам си да завършим с победа

Селекционерът на националния ни тим за юноши до 18 години Десислава Величкова сподели след третата поредна загуба на ЕвроВолей 2024, на което България е домакин, от Франция с 0:3 и отпадането от първенството, че е хубаво този отбор да играе заедно цяла година. Все пак, Величкова си пожела да завършат положително и с победа в последния мач срещу Полша утре.

„Франция е отборът, който според мен, ще се бори за европейски шампион. Момчетата тренират цяла година, тренират заедно, което е най-важно, и то си личи.

Всички елементи ги правят без да мислят автоматично, а това се прави с целогодишна подготовка. Така че… ние не тренираме цяла година заедно и за месец и половина подготовка няма как да ги настигнем. Да, със сериозни тренировки, целонасочена подготовка и целият отбор да тренира заедно може да се постигне тази голяма разлика за една година“, коментира Величкова пред Sportal.bg след срещата.

„Хубаво е този отбор да играе заедно цяла година. Така ще напредват много повече и ще играе по-добър волейбол. Очаквам добра игра в последния мач с Полша, да покажем добър волейбол и да завършим положително с една победа. Това си пожелавам и го пожелавам и на момчетата“, каза още селекционерът на България.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Борислав Трошев