Fiat представи евтин конкурент на Renault Duster, снимка и цена

Новият евтин кросоувър Fiat Grande Panda 2025 моделна година беше официално представен в чест на юбилея – италианският автомобилен производител навърши 125 години. Новият продукт ще се конкурира с бюджетния Renault Duster.

Въпреки факта, че новият Fiat Grande Panda е малко по-компактен, и двата автомобила са сравними по цена и производителност. Подробности бяха разкрити на официалния уебсайт.

Автомобилът е базиран на разработките на Peugeot и Opel, но дизайнът е уникален. Интересното е, че не е направено в духа на концепцията на Fiat Centoventi от 2019 г.

Въпреки че компанията потвърди, че автомобил с този външен вид ще влезе в производство. Преди няколко години Centoventi обяви появата на бюджетен електрически автомобил с премиерата си.

Може би компанията ще подготви премиерата на друг модел от линията. А самият нов Fiat Grande Panda е направен в брутален квадратен дизайн, който се отнася до първата версия на известния модел. Стилно и свежо.

Купувачите ще избират между електрически (113 к.с. и 320 км пробег) и хибридни (100 к.с.) версии. Цена – 20 000 евро за хибрид и 25 000 евро за електрически автомобил Fiat Grande Panda.

Интересното е, че новият Fiat ще се произвежда успоредно със сегашната Panda, която ще остане на поточната линия поне до 2026 г.

 

TagsFiat