Новият и популярен Dacia Duster бе разбит в краш тест, ето какви са резултатите ВИДЕО

Безопасността на третото поколение Dacia Duster беше тествана в краш тестове. Резултатите от изпитанията не са впечатляващи. Резултатите от тях бяха публикувани на сайта на организацията EuroNCAP, която проведе краш тестовете.

Новият Duster 2024 получи само 3 от 5 звезди.

Защитата на възрастни е оценена на 70%, защитата на децата на 84%, безопасността на пешеходците на 60% и електронните системи за безопасност на 57%.

Експертите на EuroNCAP отбелязаха, че при челен сблъсък има значителна заплаха за гърдите на водача и пътниците отзад. Капакът на кросоувъра е опасен за пешеходците в случай на сблъсък. Също така Dacia/Renault Duster 2024 получи ниски оценки за работата на електронните „асистенти“.

Заслужава да се отбележи, че краш тестът на Duster от второ поколение също беше оценен с 3 звезди през 2017 г., но оттогава стандартите на EuroNCAP станаха по-строги.

Припомняме, че популярният кросоувър Dacia Duster 2024 вече стъпи на европейския пазар и струва от 19 290 евро. Кросоувърът стана по-изразителен на външен вид и по-модерен отвътре. Моделът се предлага в бензинова и хибридна версия с мощност до 145 к.с.  

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!