В последния момент Игор Колакович избра състава си за Олимпиадата

Мъжкият национален отбор на Сърбия стана един от последните, който си обяви окончателния състав за Олимпиадата в Париж 2024. Селекционерът на „репрезентацията“ Игор Колакович го направи чак късно снощи.

Сърбия ще играе на Олимпийски игри едва за трети път в историята си като самостоятелна страна и първи от 2012-а година насам, когато отпадна още в предварителните групи на турнира и остана на 9-о място. И тогава начело на отбора беше Игор Колакович.

Интересно е, че в сегашният състав на Сърбия има трима играчи от Игрите в Лондон 2012 – диагоналът Александър Атанасийевич, посрещачът Урош Ковачевич, който в момента е и капитан на тима, и центърът Марко Подрасчанин. Тогавашният капитан на отбора Боян Янич в момента пък е помощник-треньор на Колакович. С оглед на голямото разстояние от последното участие на Западните ни съседи на Олимпиадата, нито един от останалите волейболисти не е усетил олимпийската тръпка.

Сърбия попадна в Група А на олимпийския турнир заедно с домакините и настоящи шампиони от Франция, Словения и Канада. Сръбската „репрезентация“ започва участието си в Париж със среща именно срещу „петлите“, която ще бъде на 28 юли (неделя) от 18,00 часа българско време.

Съставът на Сърбия за Олимпиадата в Париж 2024:

Разпределители:

Никола Йовович

Вук Тодорович

Диагонали:

Александър Атанасийевич

Дражен Лубурич

Посрещачи:

Урош Ковачевич (капитан)

Марко Ивович

Миран Куюнджич

Павле Перич

Центрове:

Марко Подрасчанич

Петър Кръсманович

Александър Неделкович

Либеро:

Милорад Капур

Официална резерва:

Неманя Машулович (център).

Снимки: volleyballworld.com

Последвайте каналите ни в: