Шакур Стивънсън запази титлата си и поиска битка с Ломаченко

Шакур Стивънсън (22-0, 10 KO) опази титлата си от WBC в лека категория и непобедимия статут след триумфа си с убедително съдийско решение над Артьом Харутюнян (12-2, 7 KO) по време на главната битка в Нюарк през изминалата нощ.

Една от големите звезди на Top Rank официално вече е и свободен агент, след като изигра последния си мач за промоцията, като кулминация на продължилия доста време диспут за плановете на Боб Аръм, относно бъдещето на своя шампион.

Стивънсън обаче разочарова част от зрителите, защото сякаш не пожела да нокаутира Харутюнян в средата на битката, забавяйки темпото и насочвайки мача към решение. Част от зрителите в залата дори бяха заснети как си тръгват преждевременно в 11 рунд, за да изпратят ясно послание към своя фаворит, че искат да се раздава на 100% за тях през цялото време.

След срещата 27-годишният американец заяви, че причината за разтрогването на договора с Top Rank е следствие от нежеланието на промоутърите да го уреждат с най-добрите бойци в дивизията.

Той сложи и тениска с лика на Василий Ломаченко и обясни, че, според него, Аръм „пази сина си от него прекалено дълго време“.

Последвайте каналите ни в: