Григор: Медведев е един от най-големите бойци в тура

„Той е голям боец, един от най-упоритите в Тура. Това го прави много труден опонент, дори и ако оставим настрана всичките му удари. Но в такива мачове искам да участвам, така че го чакам с нетърпение“. Това каза Григор Димитров относно потенциалния си следващ съперник на Уимбълдън Даниил Медведев.

Вчера Григор записа чиста победа над ветерана Гаел Монфис и се класира за осминафиналите в Лондон, където ще се изправи срещу петия поставен Медведев или Ян-Ленард Щруф от Германия. Двамата трябва да довършат днес своя мач, като руснакът води с 2-1 в сетовете.

„Срещу него винаги е битка, дори и когато мачът завършва с убедителна победа за единия или другия. Мисля, че винаги изстискваме максимума един от друг. Всичките ни мачове са били различни, познаваме играта си, стила си. Мисля, че сме играли само веднъж на трева преди доста години. Все още не мисля за този мач, първо искам да анализирам представянето си срещу Монфис. Срещу когото и да играя, ще се концентрирам върху моята игра, няма да се опитам да променям нещо заради предишните ми мачове с Медведев“, каза Димитров относно възможността да срещне Медведев.

Българският тенисист има три победи и седем загуби в мачовете си с руснака, но е спечелил единствения им двубой на трева – на турнира в Куинс Клъб през 2017. | БГНЕС

Последвайте каналите ни в: