Лука Дончич благодари на Далас след загубата от Хърватия

Суперзвездата на националния тим на Словения Лука Дончич изрази благодарности към клубния си отбор Далас Маверикс в Националната баскетболна асоциация (НБА), че не възпрепятства желанието му да играе за родината си в олимпийския квалификационен турнир в Пирея, Гърция.

Словения отстъпи пред Хърватия с 92:108 в първата си среща от турнира, а Дончич завърши с трипъл-дабъл от 26 точки, 11 борби и 10 асистенции. Той обаче не реализира нито една от деветте си стрелби за 3 точки.

„Искам да благодаря на Далас, че ми позволиха да играя.

Те никога не са има проблеми с това. Знаят, че винаги ще играя за Словения. Това е голяма чест за мен“, заяви баскетболистът.

Дончич не пропуска летните турнири с участието на Словения в последните години. През 2021-а той се присъедини към националния отбор за олимпийските квалификации в литовския град Каунас, помагайки за класирането на Игрите в Токио. Словенецът игра за родината си и на Евробаскет 2022, а през следващата година бе част от състава за Световното първенство.

През настоящото лято той е отново е на линия за тима на Словения, въпреки че наскоро приключи сезона в НБА с физически проблеми.

„За мен е нормално да играя за моята страна. Очевидно, доста пъти има контузии. Чувствам голяма гордост, когато играя за родината си. Ние сме само два милиона. Да представям страната си е всичко за мен“, коментира още Лука Дончич.

„Стрелбите ми срещу Хърватия бяха ужасни. Мисля, че бяха чудесни и ни надиграха. Нашата защита не се справи добре, започвайки от мен. Трябва да играем по-добре от това и трябва да играем с повече енергия“, заяви Дончич по повод двубоя с хърватите на гръцка земя.

Последвайте каналите ни в: