Странен случай: Мъж не може да регистрира колата си, защото е обявен за…

Сенад Демич изживя шок в агенция за технически прегледи преди няколко дни в Сплит, Хърватия, тъй като не успя да регистрира колата, защото бил „мъртъв“.

Платил надлежно техническия преглед на машината, колата преминала технически преглед, но тогава започнали неприятностите. А именно, когато отишъл да провери данните, му казали, че „не е жив“!

„Казаха ми, че не мога да го направя, защото съм – мъртъв! Представете си чувството, когато чуете, че сте мъртъв! В системата съм записан като починал, затова ме пратиха да взема акт за раждане. Върнах се след това, но все още не мога да реша този проблем.

 Трябва да кажа, че специалистите бяха много любезни, но не разбирам как могат да се случат такива грешки“, казва Сенад за „Slobodna Dalmacija“.

Те го уверили, че ситуацията ще бъде разрешена скоро, но Сенад има много въпроси, на които търси отговори.

„Кой е виновен за това и този човек ще понесе ли отговорност? Можеше детето ми да отиде да ми направи техническия преглед и представете си, ако му кажат, че съм умрял. Не разбирам как стават тези грешки. Технически платих правилно, имам шофьорска книжка , превозното средство е технически изправно, защо не мога да го регистрирам няколко дни?“, пита Сенад.

От техническия преглед все още не са отговорили на запитване на изданието, така че все още не е известно как Сенад е „умрял в системата“.