Hyundai показа първия си компактен “народен“ кросоувър СНИМКИ

Новият Hyundai Inster беше представен на автомобилното изложение в Пусан. Електрическата версия на бюджетния модел Casper ще се продава в Южна Корея преди края на лятото, а по-късно ще се появи в Европа и Близкия изток. Информацията за колата е публикувана на официалния сайт на Hyundai.

Електрическият кросоувър Hyundai Inster е субкомпактен градски модел с интересен дизайн и разширени калници.

Той се различава от бензиновия си колега по оптиката, модифицираните брони и „запушалка“ на мястото на радиаторната решетка. Освен това електрическият автомобил е с 230 мм по-дълъг.

Размери на Hyundai Inster 2025: дължина – 3825 мм, широчина – 1610 мм, височина – 1575 мм, междуосие – 2580 мм.

Салон и оборудване на Hyundai Inster

В салона на предният панел има два 10,25-инчови дисплея, а подсветката може да променя цвета си (налични са 64 опции). Задните седалки са с хоризонтално регулиране и променлив ъгъл на облегалката. В зависимост от позицията им, обемът на багажника варира от 280 до 351 литра.

Електрическата кола Hyundai Inster може да бъде оборудвана с доста неща – налични са камери за кръгов обзор, безжично зареждане на телефона, панорамен покрив, отопляеми седалки. Предлагат и богат набор от системи за безопасност – адаптивен круиз контрол, автоматично спиране, разпознаване на знаци, следене на мъртвите зони и умората на водача.

Електромобил Hyundai Inster, характеристики

Новият Hyundai Inster ще се предлага в две версии с предно задвижване:

– 97 к. с. и 147 Nm, батерия 42 кВт∙ч, 300 км пробег след зареждане;

– 115 л. с. и 147 Nm, 49 кВтч батерия, 355 км пробег след зареждане.

Бързото зареждане с постоянен ток (мощност 120 кВт) отнема половин час, за да достигне 80%, а зареждането с променлив ток (11 кВт) отнема 4-4,5 часа. Осигурена е и функция за двупосочно зареждане.

Цената на Hyundai Inster в Европа ще бъде приблизително 22 000 евро. Това ще бъде най-евтиният електрически автомобил на южнокорейската марка. 

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!