Селин Дион показа как ужасяващо я връхлита рядкото й неврологично заболяване СНИМКИ

Зачервена, разплакана, ридаеща от болка и неспособна да контролира собственото си тяло, Селин Дион преживява агонизиращо десетминутно състояние в сцени от новия документален филм, който разкрива битката й със Синдрома на скованата личност (SPS).

Вижда се как канадската певица е задъхана, докато медицински специалисти усилено се опитват да облекчат болезнените й мускулни спазми, а снимачен екип тихо заснема случващото се.

Селин Дион получава медицински спрей за нос, който обикновено се използва за лечение на ефектите от клъстерни припадъци при страдащите от SPS.

56-годишната певица беше диагностицирана със заболяването, рядко автоимунно неврологично заболяване, което причинява мускулна скованост и неконтролируеми спазми, през 2022 г.

Последвалите й борби ще бъдат документирани в новото предаване на Amazon Prime I Am: Céline Dion – сърцераздирателен поглед към ежедневието на суперзвездата, докато тя се справя със SPS и неговите изтощителни ефекти.

Кадрите улавят Селин Дион, докато поразеното й тяло изпада в „криза“ по време на заснета консултация с медицински специалисти.Певицата гледа безпомощно, докато лекарите внимателно я поставят в удобна позиция и проверяват жизнените й показатели.

През цялото време босите й крака остават сковани, докато се бори с изтощителните ефекти на рядкото състояние.

След като получава помощ, певицата най-накрая успява да седне изправена и се покрива с одеяло, преди да признае неудобството си от загубата на контрол над тялото си пред камерите.

Тя казва: „Всеки път, когато се случи нещо подобно, те кара да се чувстваш толкова неудобно и така, сякаш, не знам как да го изразя, просто нямаш контрол върху себе си..“

 

Емоционалната Дион се радстройва, докато признава, че не се е отказала да възобнови сценичната си кариера в някакъв момент в бъдещето.

 

Тя казва: „Все още се виждам как танцувам и пея. Винаги намирам нов план как да го постигна. Това съм аз. Ако не мога да бягам, ще ходя. Ако не мога да ходя, ще пълзя. Но няма да спра. Няма да спра“.

Синдромът на скованата личност е изключително рядко заболяване, което кара мускулите на торса и крайниците да се редуват между спазми и скованост. Около два пъти повече жени, отколкото мъже, са засегнати от него.

Прогресивното заболяване води до увеличаване на сковаността на пациентите с течение на времето и може да доведе до нуждата им да използват инвалидна количка.

Превод и редакция