Зловещо! Така изглежда днес мястото, където е открит най-известният труп в историята СНИМКИ

Преди 35 години започват снимките на един от най-необичайните сериали на всички времена. Мистерията около убийството на 17-годишната ученичка Лора Палмър и животът в нейния роден град „Туин Пийкс“ скоро ще плени милиони зрители по света.

След едноименния сериал от 1992 г. минаха 25 години, преди режисьорът Дейвид Линч да пусне трети сезон през 2017 г.

и да предизвика нов интерес около историята.

Изданието Bild посети оригиналните места на култовия сериал, разгледа спиращия дъха водопад от началните надпис, опита черешов пай в известния Double R и дори откри зловещото място, където е открит най-известният труп в историята на телевизията.

Немските журналисти са се отправили на около 40 километра на изток от Сиатъл до Снокуалми – едно от местата на измисления малък град „Туин Пийкс“.

Достигат и до известния водопад от началните надписи на сериала. Водопадът пада на 82 метра в дълбините и е една от най-известните забележителности в щата Вашингтон като привлича повече от 1,5 милиона посетители всяка година. Да стоиш тук като фен на поредицата и да изживееш впечатляващия водопад в реалния живот е просто спиращо дъха.

Хотелът на върха на водопада също играе роля в „Туин Пийкс“. Там го наричат ​​“The Great Northern”. Интериорните кадри обаче са почти изцяло заснети в студиото. В действителност хотелът се казва “Salish Lodge”. Ако искате да останете там, трябва да предвидите около 500 евро на вечер. 

Друга точка в Снокуалми, която феновете не бива да пропускат, е известният железопътен мост, където Ронет Пуласки, приятелка на Лора Палмър, избяга от убиеца и беше намерена тежко ранена.

Този железопътен мост все още съществува, обаче релсите вече ги няма. Сега мостът се използва изключително от пешеходци, за джогинг или от велосипедисти. Като фен на сериала, трябва да се премине през него с голяма предпазливост – спомняйки си смущаващата сцена в сериала.

Определено трябва да се разгледа и офиса на шерифа, който също играе важна роля в третия сезон. Всъщност сградата е била административен щаб на местната дъскорезница. Както в сериала, така и в реалността мястото стана жертва на пожар.

Люси Моран, секретарката на шерифа, е един от най-симпатичните герои в „Туин Пийкс“

Рали компанията „DirthFish“ вече е базирана тук и предлага на заинтересованите фенове възможността да разгледат вътре.

Следващата спирка от приключенското турне „Туин Пийкс” е съседният град Норт Бенд. Тук ще намерите известната закусвалня Double R, която все още привлича фенове от цял ​​свят, както и много местни жители.

Double R е известен в поредицата с легендарния си черешов пай, от който специален агент Дейл Б. Купър обича да поръчва две или три парчета.

В истинското кафене, освен бургери и пържоли, все още можете да получите черешов пай за еквивалента на осем евро парчето. Феновете също поръчват това, което агент Купър нарича „дяволски добро кафе“.

Към края на обиколката на репортера на Bild нещата стават страховити. Той си проправя път до мястото, където е намерено тялото на Лора Палмър. Става въпрос за малкото градче Евърет близо до Сиатъл. Това е мястото, където се намира къщата, в която е живяла Лора Палмър със семейството си.

Взима се ферибота (чака се един до два часа) и се преминава през Пюджет Саунд до Едмъндс и оттам до малката общност на Пулбо. Тук ще намерите Kiana Lodge, където се провеждат много сватби и конференции.

Накрая, на каменистия плаж пред него, всеки фен на сериала наистина ще остане без дъх. Огромният ствол на дърво, до който е намерено тялото на Лора Палмър, увито в найлон, все още е там.

Мястото, където е намерено тялото на Лора Палмър, не е лесно достъпно. Но ако сте тук като фен, гарантирано няма да съжалявате за усилията.

Времето през този и останалите дни също беше типично за “Туин Пийкс”, разказва журналистът от Bild. Облачно, ветровито и изключително хладно. Но атмосферата в северозападната част на САЩ е спираща дъха, пейзажът е уникален. И винаги можете да усетите прекрасния аромат на ела.

Превод и редакция