Джокович ще играе на „Уимбълдън“, само ако прецени, че може да се бори за титлата

Сръбската тенис звезда Новак Джокович е обнадежден от възстановяването си след претърпяната операция на коляното преди по-малко от три седмици, но седемкратният шампион на „Уимбълдън“ ще реши дали да участва на започващия в началото на юли турнир на трева от Големия шлем, само ако прецени, че е достатъчно готов физически, за да има реални възможности да се бори за титлата в Лондон.

37-годишният Джокович получи травма на дясното коляно по време на победата си в четвъртия кръг на на „Ролан Гарос“, след което се оттегли преди четвъртфиналите на надпреварата на клей в Париж и претърпя хирургическа интервенция на 6 юни.

Събринът поднови занимания през миналата седмица, а в неделя пристигна в „Олд Инглънд Клъб“, където продължи подготовка.

„Не съм дошъл тук, за да играя няколко кръга. Ако преценя, че мога да играя близо до максимума си, ще се включа. Ако не, ще дам възможност на някой друг да участва“, коментира белградчанинът, който има 24 титли от Големия шлем.



“Възстановяването ми върви в правилната посока. С всеки ден се чувствам по-добре и по-добре. Това ми дава надежда и ме окуражава да продължа да се готвя. Стремя се да надграждам по малко всекидневно. Не се хвърлям на 100 процента в тренировките, но се надявам, че и това ще стане в следващите дни“, допълни той.

Джокович, който е втори в световната ранглиста в момента, спечели три от четирите турнира от Големия шлем през миналия сезон, но през настоящата кампания все още няма мейджър трофей след Откритите първенства на Австралия и Франция.
 
Сърбинът можеше да направи рядък календарен шлем с всички четири титли в рамките на един сезон през 2023 година, но загуби в пет сета на финала именно на „Уимбълдън“ от испанеца Карлос Алкарас.

Последвайте каналите ни в: