Свети Влас ще посрещне турнир „Фючърс“ от Beach Pro Tour и догодина

Свети Влас ще посрещне турнир „Фючърс“ от световната верига по плажен волейбол Beach Pro Tour и догодина. Вероятно ще бъде добавен още един турнир от същата категория в София, обявиха организаторите от Диневи Груп и НюБояна Филм Студиос.

Свети Влас посрещна първия в България турнир от веригата на Волейбол Уърлд Beach Pro Tour от 6 до 9 юни. Турнирът се проведе на плаж  Венид Бийч до яхтеното пристанище Марина Диневи.

„Първо бих искал да поздравя победителите в това фантастично събитие. Те се пребориха с невероятно талантлива конкуренция“, каза Ярив Лернер от НюБояна Филм Студиос. „Имахме щастливата възможност да посрещнем турнира в такъв курорт от световна класа и планираме да се върнем в Свети Влас и следващата година, както и да обявим още един турнир Фючърс в София“.

„Свети Влас има перфектните условия за провеждането на такова състезание, а ние от своя страна направихме организация, достойна да посрещне звезди на плажния волейбол от цял свят“, заяви Даниела Неделчева от Диневи Груп. „Всички участници бяха впечатлени и от курорта, и от високото ниво, а за нас това е голяма оценка. С нетърпение чакаме следващото състезание догодина, на което ще покажем още по-висок стандарт и заслужено ще затвърдим България и Свети Влас на картата на международния плажен волейбол“.

Припомняме, че победители в първото издание на турнира Фючърс в Свети Влас станаха американките Карли Кан и Мадълайн Андерсън при жените и австрийците Кристоф Дреслер и Максимилиан Трумер при мъжете. Първите български победи в историята на Beach Pro Tour пък записаха Ирена Мишонова и Десислава Николова и Дарина Киндова и Ева Петрова, с които те се наредиха сред най-добрите 12 в дамската надпревара.

„Въпреки че нашите български представители не стигнаха много напред в състезанието, аз видях много потенциал и спортен дух в тях“, добави Лернер. „И знам, че с малко повече ангажираност към този спорт и извън сезона те ще бъдат сила, с която догодина останалите ще трябва да се съобразяват“.

Свети Влас Фючърс от 6 до 9 юни бе първият в България турнир от световната верига по плажен волейбол Beach Pro Tour. Турнирът се проведе под егидата на Волейбол Уърлд, Европейската волейболна конфедерация (ЦЕВ) и Българска федерация волейбол (БФВ) и се организира от Диневи Груп и НюБояна Филм Студиос. Партньори на турнира бяха Flair, SAMSUNG, NUII, Nova Sport, White Waters, БТА, FilmForge, както и Общини Несебър, Бургас и Бяла и яхтено пристанище Марина Диневи.

Последвайте каналите ни в: