Арсов: Не бих водил мъжки отбор, дори да получа оферта от ЗАКСА

Новият старши треньор на женския отбор на Левски София Радослав Арсов даде специално интервю за Sportal.bg, в което говори за профилирането на волейболните наставници.

Радо Арсов подписа договор за 3 сезона с Левски София и ето какво сподели пред Sportal.bg:

“Смятам, че когато един треньор е треньор, той трябва да бъде профилиран и да се съсредоточи в едно направление.

Аз лично приемам треньорите, които сменят ту мъже, ту жени, но не мога да го разбера. По-скоро го разбирам, но не мога да го приема, защото не може 2 години да си бил треньор на мъжки отбор и изведнъж да кажеш:

„Ама, аз малко ще отида на женски. Ама, аз ще сменя, защото там има място.“

8

Радослав Арсов е новият старши треньор на Левски София

“Първо това не е сериозно, второ има доста различия и трето, ако си си дал сметка в какво направление искаш да работиш, ти трябва много задълбочено да влезеш в материята, да развиваш своите умения постоянно, които са различни от мъжките отбори. И за това мога да кажа, че имах опит с някакви мъжки отбори като треньор, но основната ми работа и развитие винаги е било в женското направление и смятам, че това е моето място, докато не ме уволнят, както се шегувам”, заяви Радослав Арсов специално за Sportal.bg.

8

Радослав Арсов е новият старши треньор на Левски София

“Не бих приел такова предизвикателство като например да водя мъжкия отбор на ЗАКСА. Не мога да кажа, че задължително ще откажа такава оферта, ако нямам друга работа. Но ако имам възможност да избирам между женски отбор или от това да отида в ЗАКСА или независимо, в който и да е мъжки отбор, аз винаги ще предпочета женския вариант”, добави Арсов.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Борислав Цветанов