Ето как изглежда и какво предлага новият CarPlay на Apple ВИДЕО

Още по-голяма интеграция и нови нива на персонализация. Това обещават от Apple, в лицето на Бен Крик (Human Interface Designer) по отношение на следващото поколение на системата CarPlay.

Новата генерация на CarPlay беше анонсирана от Apple преди две години по време на ежегодното събитие WWDC, по време на изданието му 2024, бяха обявени нови подробности за системата, която ще предложи наистина впечатляващо голямо ниво на интеграция с бордовата такава на автомобила, пише „Ауто прес“.

От Apple споделят, че новият CarPlay ще предложи интеграция както на един, така и няколко бордови екрана, независимо от размера им, както и марката и модела на автомобила.

За целта обаче е необходимо да посочим, че „отношение по темата“ трябва да взема и самите автомобилни производители, които да работят с екипите на Apple.

Новият CarPlay ще предложи възможности за персонализация както по отношение на стила на интерфейса, така и достъп до управление на голяма част от бордовите подсистеми, в това число климатична инсталация, подгряване/охлаждане на седалки, както и директна връзка с параметри на автомобила като скорост на движение, актуално състояние на задвижващата система, налягане на въздуха в гумите, достъп до интегрираните режими на работа (Sport, OffRoad, Eco и други), свободен пробег и други, като данни се подават в реално време, независимо дали става въпрос за автомобил с двигател с вътрешно горене, хибрид или изцяло електрически модел.