6 психиатри коментират най-странните си случаи

Човешката психика е една от най-големите мистерии на медицината от древни времена насам. Днес си мислим, че знаем много за вътрешността на мозъка ни, но всъщност не знаем почти нищо. Та до преди 100 години сме се опитвали да лекуваме психичните разстройства с хирургически намеси!

Както и да е. Сега е моментът, да ви разкажа 6 от най-странните случаи, на които са се натъквали психиатри с техните пациенти:

  • Потупване на вените на предмишницата – Историите, в които хероинозависими убеждават лекарите си, че те не се опитват да намерят здрава вена, за да си инжектират хероин.

  • Бабите пощуряват за секс – Случаите, в които старци си идват на свиждане и се счупват от секс, са толкова много, че човек едва ли би повярвал, ако чуе някакви статистически показатели за това.
  • Онаниране с фекалии – Един санитар веднъж открил пациент, който стоял в тоалетната с акото си в едната ръка и пениса си в другата. Санитарът го посъветвал да отиде до тоалетната, когато свърши, а пациентът го запитал „С кое от двете?“
  • Великден – Лекар трябвало да прави колоноскопия на пациент, но, когато отишъл при него, го видял да пълни ректума си с бонбонки M&M. В онзи ден празнували Великден и пациентът казал на лекаря: „Докторе, искам да ви устроя великденско търсене на шоколадови яйца.“
  • Чудото на бременността – Веднъж охраната в болница случайно обръща внимание на един от мониторите, от който се забелязва, че в сърдечния ритъм на една бременна пациентка има проблем. Сигнализират на лекарите, но, докато отишли, там вече видели как жената почиства новороденото си с чаршафите в най-спокойното си състояние.
  • Кръвосмешение – Служител в психиатрия веднъж се натъкнал на майка и син, които по време на един от часовете за свиждане правили секс. Двамата изгледали, сякаш доста се забавляват, въпреки че веднага след това майката пожелала часовете ѝ за посещения да бъдат ограничени.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Playboy