Удивително постижение: Шофьор измина 8 милиона км без нарушения и инциденти СНИМКИ

Американският шофьор на веригата супермаркети Walmart Уорън Крейн, който безопасно е изминал 8 милиона километра, за първи път в живота си като шофьор е бил принуден да спре по искане на съвместен патрул на местната пътна полиция и държавната транспортна полиция.

Обикновено такава среща не носи нищо приятно, защото може да доведе до стрес, наказание или просто загуба на време. Но в този случай всичко е съвсем различно: полицията спряла шофьора по случай отпразнуването на безопасно изминатите от него 8 000 000 километра. Това съобщиха от шерифската служба на окръг Лорънс, САЩ.

Уорън Крейн се присъединява към Walmart през 1988 г., преди 36 години. Оттогава той управлява дълги и тежки камиони, извършващи доставки до супермаркети. Когато е започнал тази работа, Walmart все още широко използва тирове с двигател под кабината, които станаха по-малко популярни в Съединените щати в началото на 1980-те и 1990-те години.

Днес Уорън кара аеродинамичен Freightliner Cacasadia, който по технически характеристики е най-близо до немския Mercedes Actros. Не се съобщава колко точно е изминал с този конкретен камион.

Именно докато кара този Freightliner под полицейска охрана, Уорън Крейн е имал удоволствието да скъса лентата с надпис за изминатите 5 милиона мили, тоест 8 046 720 километра.

Шофьорът изминава това разстояние от 8 милиона километра за 36 години, без да предизвика нито един сериозен инцидент. По-точно, за този дълъг период не е получил не само наказание от полицейски патрули, но и нито една забележка. 

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!