Рецепта за перфектните крилца

 Храна, това е думата която сближава хората, ако има и барбекю, става още по хубав деня, но ако няма, може да си направите перфектното мезе в домашни условия. Вижте рецепта за крилца, която ще ви прослави, като кулинар.

Първа стъпка: Купете добри пилешки крилца

Когато купувате крилцата, гледайте да са среден размер, ако са много малки, не стават за ядене, а ако са много големи, не стават хубави заради съотношението месо – сос, за това средна големина, така, ще са сочни, хрупкави и вкусни.

Поставете крилцата в съд и добавете смес от половин чаша горица и половин чаша сок от туршия, затворете съда, с капак или фолио и го оставете в хладилника за няколко часа.

Най-малко един, но не повече от 8 часа. От два до три е идеално. След това извадете крилцата и ги подсушете.

 flavor-booster

Втора стъпка: Марината

Поставете в тенджера една чаша лют сос!! и я загрейте на бавен огън, съвсем малко, колкото да се стопли, след това я изсипете в блендър, добавете 2 скилидки чесън, 2 супени лъжици мед и 2 не много люти чушки. В тенджерата сложете 2 супени лъжици масло и изсипете пасираната смес от блендъра, дръжте го топло, но не горещо, защото ще го използвате по късно

 Baster

Трета стъпка: Готвенето

Тайната на вкусните крилца, не е в пърженето а в печенето. Сложете крилцата в тава, преди да ги сложите в маринатата, както са извадени от хладилника и са подсушени. Фурната трябва да е на 180 градуса и ги печете за 15 мин. Докато станат златисти. Извадете ги и ги намажете с марината, след това обратно във фурната за около 20 мин. След това може да ги запържите леко, на грил или тиган, колкото да стане още по хрупкава коричката.

 host-roast

Лют сос!!

Ако не искате да купувате лютия сос, при маринатата може да си го направите сами. Ще ви отнеме повече време, но ще е домашно приготвен.

Продукти:

3 люти чушки

1 средно люта чушка

2 супени лъжици масло от рапица

1/2 лук, нарязан

1 скилидка чесън

1/2 супена лъжица доматено пюре

1 чаша вода

1/2 супена лъжица черен пипер

2 супени лъжици Чили паста

1/2 супена лъжица синапено семе

2 супени лъжици захар

1 супена лъжица сол

1 чаша дестилирана бял оцет или ябълков оцет

1/4 чаша мед

Сок от 1/2 лимон

1 малка лъжица масло, разтопено

Как да приготвим соса:

Първо изпичаме всички чушки и ги белим. В тенджера разтопявате маслото на средна температура. Добавете лука и чесъна, докато омекне, около 8 минути.Добавете доматеното пюре и бъркате 30 секунди. Добавете чушките и останалите съставки и варите около 20 минути.