Девойките на Севлиево Лейдис спечелиха турнира за Купата на M&BM във Велико Търново

Девойките на Севлиево Лейдис спечелиха футболния турнир за Купата на M&BM, който се проведе на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Надпреварата е част от националната програма „Децата и футболът“ и бе организирана от Асоциацията на българските футболисти, Българския футболен съюз и Община Велико Търново. Участваха 5 отбора, съставени от момичета, родени след 1 януари 2010 година.

Състезанието протече по системата „всеки срещу всеки“, като шампионките от Севлиево Лейдис спечелиха 4 победи.

Момичетата на треньорката Йоана Джамбазова победиха последователно домакините от Етър ВТ с 3:1, Чавдар (Троян) със 7:1, Светкавица (Градешница) с 11:0 и Янтра (Габрово) с 1:0.

Второто място в крайното класиране се реши, след като момичетата от Етър ВТ разгромиха Янтра с 5:0 и завършиха с 3 победи. Габровки останаха на трета позиция с два успеха и 2 поражения.

На четвърто място завърши отборът на Чавдар, който направи 0:0 срещу Светкавица и по този начин изпревари само по голова разлика тима от село Градешница.

Всички отбори получиха футболни екипи, топки и индивидуални награди, осигурени от генералния спонсор M&BM. Шампионките от Севлиево Лейдис бяха наградени от Ани Радоева – маркетинг мениджър на M&BM. В награждаването се включиха още героят от САЩ 94 Бончо Генчев, който е председател на Зоналния съвет на БФС – Велико Търново, както и Николай Христозов – главен координатор на Асоциацията на българските футболисти.

Бяха раздадени следните индивидуални награди:

най-добър вратар: Ивайла Блашева (Севлиево Лейдис)

най-добър защитник: Виктория Пълевска (Янтра)

най-добър полузащитник: Лора Василева (Етър ВТ)

най-добър нападател: Теодора Димитрова (Етър ВТ)

голмайстор: Мериан Маринова (Севлиево Лейдис) с 8 гола

най-техничен състезател: Румяна Страхилова (Етър ВТ)

най-полезен състезател: Даная Петрова (Янтра)

най-добър състезател на турнира: Рая Ангелова (Севлиево Лейдис)

най-добър треньор: Йоана Джамбазова (Севлиево Лейдис)

Награда за принос към турнира: Валентин Витанов (треньор на Етър ВТ).

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe