Лудогорец продава Слуга и го заменя с костариканец

Лудогорец отново ще се опита да продаде Симон Слуга – нещо, което не успя да направи през зимата. В един момент през есенния дял бившият хърватски национал беше титуляр под рамката за “орлите”, след като нидерландецът Серджио Падт допусна срив в изявите си. През пролетта обаче Падт влезе във форма и Слуга отново седна на пейката.

В края на кампанията хърватинът лекуваше контузия и не попадаше в групата за мачовете.

През този сезон 31-годишният страж бе на терена в 15 шампионатни мача. Наред с това той пази в 2 срещи за Купата на България, както и в 5 от евротурнирите.

Ако се раздели със Слуга, Лудогорец може да привлече национала на Коста Рика Кевин Чаморо, твърди “Тема Спорт”. 24-годишният вратар е собственост на Депортиво Саприса. Той има договор с клуба до 30 юни 2026 година, така че за правата му ще трябва да се плаща трансферна сума.

В кариерата си Чаморо е пазил и за друг местен клуб – Кармелита, чийто юноша е. От 2019 до 2021 година е в Сан Карлос, а от лятото на 2022-а е част от Саприса. Бил е на вратата в 66 шампионатни мача. Силните му изяви му носят и повиквателни за националния отбор на Коста Рика от 2023 година насам.

Лудогорец има и други опции за усилване на конкуренцията под рамката.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe