Мартин Божилов: Тежка загуба, не я очаквахме

Националният отбор по волейбол за мъже загуби от Нидерландия с 1:3 (16:25, 25:20, 13:25, 20:25) в последния си мач от първата седмица на Лигата на нациите, игран в турския курорт Анталия.

Това бе първи успех на Нидерландия над България от 21 години насам.

“Да, наистина е тежка загуба, не я очаквахме, но отборът на Нидерландия игра изключително силно на всички елементи. Разбиха ни посрещането с хубав сервис, докато при нас нищо не се получи като цяло и закономерна загуба.

Във всички геймове Нимир ни затрудни със сервиса си, но просто те от самото начало на геймовете правеха голяма разлика и ние не съумявахме да направим нещо позитивно, правехме грешка след грешка и се стигна до такава голяма разлика в отделните геймове”, заяви либерото Мартин Божилов.

“Като изключим този последен мач, мисля, че в другите три се представихме добре – прилично в първите два, а вчера играхме наистина доста добре и събрано. Виждат се доста позитиви и се надявам така да продължим от тук нататък. Предстоят ни изключително тежки мачове срещу доста сериозни отбори, но важното е да няма притеснения и всички от по-младите да дават всичко от себе си, на каквото са способни, и нещата могат да се получат”, добави най-опитният волейболист на България.

Последвайте каналите ни в: