ЦСКА излиза срещу разклатения Локомотив (Пд) с мисъл за европейския бараж

Отборът на Локомотив (Пловдив) приема ЦСКА – София в последна среща от първата шестица на efbet Лига. Мачът на „Лаута“ започва в 20:30ч. и е без значение за двата тима, които доиграват кампанията за честта си.

И докато за Локомотив няма да има следващ мач, то за ЦСКА – София предстои бараж срещу седмия, който ще определи последния български участник в европейските клубни турнири.

В предишния кръг Локомотив беше разбит от Лудогорец с 3:0, което доведе до сериозни трусове при „смърфовете“. ЦСКА – София пък загуби от Черно море с 0:1, с което се прости с шансовете си за второто място.

В Локомотив ситуацията е непредвидима. След поражението от Лудогорец наставник Александър Томаш и босът Христо Крушарски влязоха в конфликт, след който от пловдивския клуб обявиха раздялата си с треньора. „Смърфовете“ подчертаха, че това ще се случи след преговори за прекратяването на договора. От последното изказване на Александър Томаш обаче става ясно, че той ще продължи да води отбора, докато договорът му не бъде прекратен.

Очаква се на пейката за този мач да застане треньорският тандем Христо Колев – Бащата и Константин Мирчев. Интересното е, че Колев води Локомотив именно срещу ЦСКА – София след напускането на Александър Тунчев, като тогава „смърфовете“ победиха с 2:0.

Александър Томаш пък е сериозно спряган с треньорския пост в ЦСКА – София след приключването на сезона.

Очаква се треньорът на ЦСКА – София Стамен Белчев да съхрани всички основни футболисти, които висят с картони. След загубата на „червените“ с 0:1 от Черно море у дома в четвъртък всички мисли в Борисовата градина са насочени към предстоящия бараж за Лигата на конференциите в петък срещу Арда или ЦСКА 1948 на „Васил Левски“.

Затова и Тибо Вион, Марселино Кареасо, Браян Кордоба и Тобиас Хайнц, които са застрашени от наказание при следващ жълт картон, със сигурност ще бъдат съхранени. Очаква се Стамен Белчев да даде почивка и на други от основните си футболисти като Джонатан Линдсет и Матиас Фаетон.

. Аут от двубоя остават контузените Юрген Матай и Илиан Антонов, наказаните Фернандо Каранга и Густаво Бусато, както и Брадли де Нойер, който беше изваден от състава след поредната си изцепка, свързана с дисциплината.

Висящи с картони са още Махмутович, Шакич, Шопов и Асприля, но те няма да бъдат съхранявани.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe