Това са ​​най-крадените коли, според експертите СНИМКИ

Числата са налице и марките Kia и Hyundai са на върха на кражбите на автомобили в Щатите за 2023 г. Националното бюро за застрахователни престъпления току-що публикува доклада си за тенденциите в кражбите миналата година и за шок на мнозина в него изобщо не се появиха Hellcat или Scat Pack или който и да е Dodge дори в топ десет.

Всъщност Kia и Hyundai доминират в десетте най-крадени превозни средства за 2023 г., заемайки шест от местата, пише „Ауто прес“.

Човек трябва да се запита дали това има нещо общо с някои модели, които не разполагат с имобилайзер на двигателя и публикации в социалните медии, обучаващи децата как лесно да ги откраднат.

Начело на списъка под номер едно е Hyundai Elantra. Следват го Hyundai Sonta и Kia Optima съответно на второ и трето място. Chevrolet Silverado 1500, също е в челната десетка на четвърто място.

Пети е Kia Soul, следван от Honda Accord. Honda Civic е седма, а Kia Forte е осма. Ford F-150 и Kia Sportage допълват списъка на девет и десет. Забелязва се, че Kia и Hyundai са в списъка с модели от по-ниско ниво.

Каквато и кола да карате, разбирайте, че крадците в един момент може да се опитат да я отнемат. Не всички крадени коли се нарязват или продават, някои се използват само за развлечение или за извършване на други престъпления, понякога с насилствени действия.

Добре е всеки да инсталира допълнителна защита на автомобила си, включително някакво устройство за проследяване, ако не и две. Паркирането в охраняема сграда като гараж през нощта е отлична идея, както и заключването на вратите, затварянето на прозорците, инсталирането на камери за наблюдение и не оставянето на ценности в колата.