В битката за бараж: Арда 1:1 Славия, реферите гледаха 5 минути ВАР заради гола на „белите“

Арда и Славия играят при 1:1 в мач от 35-ия кръг на efbet Лига. Тонислав Йорданов откри резултата в 33-ата минута, а в даденото от рефера продължение на първата част Владимир Николов изравни.

Срещата е от изключителна важност за двата отбора, които се борят за седмото място, даващо право на участие в бараз за Лига на конференциите. Поражението вади „белите“ от битката, докато при успех в този и следващия кръг ще прати футболистите на Златомир Загорчич на бараж за Европа срещу ЦСКА или Черно море.

Преди двубоя Лъчезар Котев и Деян Лозев получиха награди по случай 100 изиграни срещи с екипа на Арда.

Домакините поискаха дузпа още във втората минута след съприкосновение между дриблиращия в наказателното поле Иванов и Соле, но реферът Михаел Павлов не посочи бялата точка.

Славия отговори подобаващо в 8-ата минута. Тогава Стоянов изведе набралия скорост Томбак. Защитникът върна по земя към Николов. Таранът на „белите“ шутира технично по земя в дясната греда, след което топката се върна към терена и Господинов я улови.

В 11-ата минута домакините комбинираха бързо и ефектно в наказателното поле на софиянци. Окезие се озова на стрелкова позиция и шутира от 17-18 метра над вратата.

В 20-ата минута стражът на домакините Анатоли Господинов се отличи с две невероятни спасявания срещу Николов. Дори да бе паднал гол, той нямаше да бъде зачетен, тъй като асистентът Тасев се намираше в положение на засада.

След половин час игра Тилев отправи удар от далечна дистанция, който не затрудни Вуцов и вратарят на гостите улови.

Така се стигна до 33-ата минута, в която Арда откри резултата. Йорданов си пое топката с гърди след дълго подаване на Цонев и по този начин елиминира Георгиев. След това отправи мощен шут от 20 метра, който се оплете в мрежата на „белите“.

До края на полувремето Славия успя да изравни. След изпълнение на корнер в 43-ата минута Александров овладя около ъгъла на големия пеналт, финтира футболист на домакините и отправи фалцов удар, който Господинов изби. Топката попадна в Тасев. Крилото подаде по земя към Николов, който вкара от два метра в празната врата. Страничният съдия отсъди засада, но след петминутно гледане на ВАР, попадението бе признато за редовно.

АРДА – СЛАВИЯ 1:1

1:0 Тонислав Йорданов 33
1:1 Владимир Николов 45 1

АРДА: 1. Господинов, 4. Стоев, 6. Крачунов, 10. Цонев, 12. Окезие, 19. Йорданов, 20. Лозев, 26. Ел Мами Тетах, 33. Тилев, 80. Котев, 99. Иванов

СЛАВИЯ: 21. Вуцов, 3. Томбак, 6. Георгиев, 4. Генев, 37. Керчев, 93. Соле, 71. Стоянов, 73. Минчев, 88. Тасев, 7. Александров, 10. Николов

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

TagsВАР