Александър Зверев ще стартира на „Ролан Гарос“ пълен с увереност

Hерманският тенисист Александър Зверев ще започне участието си на „Ролан Гарос“ пълен в увереност, след като спечели титлата на турнира от сериите „Мастърс“ в Рим. Той ще се опита завоюва първи трофей от Големия шлем в кариерата си.

Жребият на „Ролан Гарос“ е в четвъртък, а след като се изкачи до четвърто място в ранглистата на АТР, Зверев избегна среща с Топ 3 Новак Джокович, Яник Синер и Карлос Алкарас преди полуфиналите.

Той спечели златен олимпийски медал през 2021 и ще се опита да го повтори през това лято в Париж.

Германецът е стигал до полуфиналите на всеки турнир от Големия шлем и до финала на Откритото първенство на САЩ през 2021.

Сега се завръща в Париж, където получи сериозна контузия на глезена в полуфинала срещу Рафаел Надал през 2022.

„Продължавам напред, отново мога да мечтая. Това доказва, че пак мога да печеля големите турнири. На нивото съм, на което искам да бъда. Това ми донесе тази седмица“, коментира Зверев.

„Играх добре през цялата седмица – от първата точка в първия кръг досега. Очевидно е, че съм много щастлив от нещата, които се случиха“, добави германецът.

Зверев не е имал по-добър шанс за спечелването на Голям шлем, тъй като всичките му съперници имат проблеми. Джокович все още не е спечелил титла през сезона и бе ударен от бутилка с вода в Рим, шампионът от Откритото първенство на Австралия Синер не е играл от края на април заради проблеми с таза, Алкарас само тренира заради проблеми в лакътя, а 15-а титла на Надал в Париж изглежда чудо.

„Казвал съм го много пъти преди, ще го кажа и сега – аз знам кога не играя добре. Ако не играя добре, мога да загубя от всеки, но ако съм на ниво, знам, че мога да победя всеки“, каза той.

„Знам, че трябва да се фокусирам върху себе си, да намеря ритъма в Париж. Тогава всичко ще зависи от моята ракета“, сигурен е Александър Зверев.

Последвайте каналите ни в: