„Библейски“ феномен ударил Иран дни преди трагедията с президента СНИМКИ

На хората в Иран се наложи да бягат и да търсят прикритие, след като „дъжд от риби“ валя в страната. По време на феномена морски те създания падаха от небето насрлед лошото време, според видеоклипове в социалните медии.

Съобщава се, че кадри от предполагаемото рядко явление са се случили в Иран в понеделник (6 май) по време на проливни дъждове в района на Ясудж, като след това няколко видеоклипа станаха вирусни.

Нещо обаче мирише малко на риба, затова Daily Star реши публиката сама да прецени дали това е просто измама или наистина изключително странно събитие.

В един клип на главен път мъж излиза от колата си, докато рибите падат навсякъде около него. Той вдига една от рибите и тя е все още жива, въпреки силния удар със земята.

Феноменът е предизвикан от водни струи, които вдигат малки морски обитатели и този инцидент следва съобщения за ураган в района на Ясудж.

Или много вероятно е накарал някой да изстреля прясно уловена от морето риба във въздуха за вирусно видео.

„В това няма нищо свръхестествено. Една от хипотезите е, че бури в стил торнадо понякога улавят същества като риби или жаби и ги носят на километри. Тъй като скоростта на вятъра постепенно намалява, живите същества падат заедно с дъждовната вода“, казва експерт по климата, цитиран от Sanook.

„Океанът осигури на народа на Иран вечеря тази вечер“, каза един човек в отговор на клипа.

Втори човек добави: „Риба вали, алелуя!“

Няколко други души определиха инцидента като „библейски“.

Някои хора обаче смятат, че последното видео с риба е фалшиво, след като друго видео показа патладжани, падащи от небето в Техеран през 2020 г.

Впоследствие иранските власти задържаха пет лица във връзка с измислицата, според доклади.

Припомняме, че вчера, на 19 май хеликоптерът на иранския президент Ебрахим Раиси е „направил твърдо кацане поради лоши метеорологични условия“ в иранската провинция Източен Азребайджан. Впоследствие се оказа, че машината е катастрофирала и всички на борда са загинали.