Едно от най-големите съперничества в бойните спортове ще продължи

Двама ветерани на бойните спортове ще се изправят един срещу друг за трети път. На 15-и юли в Бразилия бившият шампион на UFC Андерсън Силва ще се боксира срещу дългогодишния си враг в спорта ММА Чел Сонен. Новината бе съобщена от mmafighting.com, но американската медия не разкрива дали двубоят ще бъде приятелски и в каква категория и колко рунда ще се изиграе.

49-годишният Силва спечели двете си битки срещу Сонен в клетката на UFC. Бившият хегемон при 84-килограмовите надделя със събмишън в петия рунд над американеца в първата среща и с технически нокаут във втория рунд при реванша.

Силва никога не се е бил пред родна публика в Сао Паоло. Спортистът с прякор Паяка има три победи в пет боксови сблъсъка. В ММА той печели девет от единадесет срещи на бразилска земя. Нокаутьорът слага край на кариерата си в смесените бойни изкуства след 46 изиграни професионални двубоя.

Сонен не успя да се пребори със Силва, но пък през ММА кариерата си записа победи над имена като Маурисио Руа, Майкъл Биспинг, Куинтън Джаксън и Юшин Оками.

Последвайте каналите ни в: