Уембаняма за националния отбор: Тук съм, за да се уча от най-добрите

Френската сензация Виктор Уембаняма говори пред L’Equipe относно повиквателната си за националния отбор на домакинските Олимпийски игри в Париж. Звездата на Сан Антонио Спърс оправда очакванията и дори ги надхвърли в първия си сезон в НБА, след като спечели наградата за “Новобранец на годината” със средни показатели от 21.4 точки, 10.6 борби и 3.

9 асистенции. Сега на Уемби му предстои първи голям турнир с екипа на “петлите” на мъжко ниво.

“Щастлив съм, че попаднах в разширения състав. Ще бъде чест да споделя паркета с толкова опитни играчи. Всички ние искаме да успяваме и да следваме плана. Ясно ни е, че ще имаме нови роли и затова ще трябва да сме иновативни. Венсан Коле знае това. Тук съм, за да се уча от някои от най-добрите играчи в историята на националния отбор. Няма какво да обяснявам на състезатели с участия на пет, шест или седем международни състезания. Имам своите отговорности”, заяви Уемби.

Франция се намира в група “B” на Игрите в своята столица, като там компания ще му правят отборите на Германия, Япония и победителя от квалификационния турнир в Латвия. Олимпиадата започва на 27 юли.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages