Майко мила! Светът се хвана за главата от новия портрет на Чарлз III СНИМКИ

Целият свят се превива от смях пред първия официален кралски портрет на Чарлз III. Художникът Джонатан Йео изненада всички с необичайното цветово решение на платното – кралят е в червена униформа на червен фон.

Кървавата картина веднага породи лавина от закачки. Интернет се задръсти от колажи и мемета, всяко от които по-смешно и по-оригинално от предишното.

Крал Чарлз е сравняван със средновековния тиранин Виго от Карпатите, с Дракула от филма на Франсис Форд Копола, както и с Хан Соло от Междузвездни войни. Основната шега беше сравняването на Карл с… тампон.

Факт е, че мрежата си спомни преписа на телефонен разговор между тогавашния принц Чарлз и Камила, която в този момент беше негова любовница. Тогава Чарлз изрази желание да стане нейният тампон, за да бъде възможно най-близо до нея.

Портретът на краля беше поръчан през 2020 г. в чест на 50-годишнината на тогавашния принц на Уелс като член на The Drapers’ Company. Авторът на картината е провел четири срещи с Чарлз от юни 2021 г. Според художника в работата си той се е опитал да „отрази монархията на 21 век и да предаде дълбоката човечност на обекта“.

Портретът също така включва пеперуда и препратки към природосъобразната природа на крал Чарлз. Според друга версия пеперудата символизира принца, който става крал, което може да се сравни с това как гъсеницата става пеперуда.

Крал Чарлз е сравняван със средновековния тиранин Виго от Карпатите

Напомниха на крал Чарлз за желанието му да стане тампон за Камила

Спомниха си и за героя от филма на ужасите „Hellraisers”

Някой реши, че портретът е просто случайно съсипан от Мистър Бийн

Друг си помисли, че крал Чарлз е в опасност, като Хан Соло

Това не е първият странен портрет на държавен лидер.И Барак Обама има своя

Разбира се, мнозина веднага си помислиха, че това е портрет с предварително нанесена доматена паста

Изглежда, че с помощта на портрет можете да призовете някого

Или избягайте от Шоушенк

Интелектуалците си спомниха за Рене Магрит

Но ето какво можете да видите, ако облегнете портрета на огледалото