Фюри и Усик ще определят абсолютния шампион в тежката категория на бокса

Тази нощ предстои един от най-чаканите боксови двубои в последните години. Един срещу друг в Рияд, Саудитска Арабия се изправят Тайсън Фюри и Александър Усик. Те ще се изправят в 12-руднов сблъсък, който ще определи абсолютния шампион в тази категория, тъй като това ще бъде исторически двубой за обединяване на всичките четири официални световни титли.

И двамата боксьори все още не знаят вкуса на поражението.

Фюри има до момента 34 победи от 35 мача, 24 от които с нокаут, и 1 равенство. Усик пък е още по-безпощаден и е с актив от 21 победи от 21 мача, 14 от които с нокаут.

Любопитен момент преди мача бе от срещата им лице в лице. Всъщност тя не бе лице в лице, тъй като Фюри през цялото време така и не погледна към съперника си, който пък демострира завидно спокойствие и самообладание и не спря да търси погледа на опонента си.

Дълго време любителите на бокса се ядосваха от това, че има твърде много федерации, като всяка от тях излъчва свой шампион, но те рядко се случва да премерят сили един срещу друг и така и не може да бъде обределен един абсолютен шампион. Е, това сега ще се промени. В момента англичанинът държи пояса на Световния боксов съвет (WBC), докато украинецът притежава тези на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова организация (WBO). От утре обаче ще има само един шампион, а кой ще е той ще разберем след края на сблъсъка между тези двама боксьори.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages