ЦСКА надви Септември (Сф) и се класира за младежката Шампионска лига

ЦСКА триумфира в Купата на БФС при U18, след като надви на финала Септември (София). Двата тима не предложиха много в редовното време и завършиха наравно 0:0. Това доведе до изпълнение на дузпи, където “червените” се оказаха по-точни и спечелиха с 4:3 след два пропуска от страна на септемврийци. С този успех ЦСКА си гарантира участие в младежката Шампионска лига през следващия сезон.

Срещата бе излъчена на живо по Sportal.bg.

През първите минути “червените”, които днес играеха с черни екипи, владееха повече топката, но така и нищо интересно не се създаде като възможност. Първата ситуация се откри пред футболистите на Септември в 19-ата минута, но удар отляво премина над напречната греда.

В 30-ата минута ЦСКА успя да открие резултата. Александър Кожухаров получи отляво и подаде към Юлиян Гилов, който с удар от средна дистанция и лек рикошет прати топката във вратата на Септември. Попадението обаче бе отменено заради засада на Кожухаров и така резултатът остана 0:0.

В 43-ата минута добро отиграване на Йонашчъ предизвика намесата на Гергинов. Като цяло обаче отборът на ЦСКА беше доста по-активен през първите 45 минути, но така и не се стигна до по-сериозно положение и попадение. Така двата тима се оттеглиха при резултат 0:0 на почивката.

През първите минути на второто полувреме отново не се създадоха интересни ситуации и резултатът закономерно оставаше равен. ЦСКА продължаваше да държи повече топката, но без да създава работа на Александър Андреев. В 70-ата минута удар от далечна дистанция на “червените” излезе в аут.

Малко преди края на двубоя ЦСКА получи два шанса, с които можеше да реши всичко. Първо опасно центриране на Димитър Христов бе избито от Андреев, а след това при добавката топката бе пратена високо над напречната греда. В 91-ата минута вратарят на Септември трябваше да се намесва след далечен удар на Слави Зарков. Символичните домакини отговориха с удар на Закка, който премина на сантиметри от страничния стълб.

В крайна сметка срещата приключи при резултат 0:0 и така всичко трябваше да се реши с дузпи. Там Кубрат Йонашчъ и Валентин Доцев пропуснаха за Септември, а от футболистите на ЦСКА всички бяха точни. Така “червените” се поздравиха с успеха.

СЕПТЕМВРИ U18 0:0 ЦСКА-СОФИЯ U18 (3:4 след дузпи)

При дузпите:

0:0 Кубрат Йонашчъ (пропуск)
0:1 Слави Зарков
1:1 Михаил Полендаков
1:2 Димитър Христов
2:2 Ивайло Иванов
2:3 Венцислав Иванов
3:3 Анди Закка
3:4 Юлиян Гилов
3:4 Валентин Доцев (пропуск)

Стартови състави:

Септември: 1. Александър Андреев, 5. Михаил Полендаков, 13. Кубрат Йонашчъ, 3. Дарио Пешев, 16. Теодор Райков, 10. Валентин Доцев, 4. Иван Савов, 8. Петър Миленов, 19. Кристиян Димитров, 9. Александър Кавръков, 11. Андриян Лазаров;

ЦСКА: 1. Георги Гергинов, 2. Илиян Димитров, 3. Светозар Евтов, 4. Димитър Христов, 5. Божидар Петров, 6. Борислав Бенов, 7. Юлиян Гилов, 8. Димитър Петров, 9. Венцислав Иванов, 10. Кирил Георгиев, 11. Александър Кожухаров.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe