Коко Гоф призна, че й трябва време, за да усъвършенства новия си сервис

Американската тенисистка Коко Гоф натрупа 35 двойни грешки в последните си три мача на WTA 1000 турнира в Рим, но заяви, че заради технически промени при сервиса й е нужно време, за да оправи нещата.

Мощният сервис е силно оръжие, но шампионката от Откритото първенство на САЩ направи средно по десет двойни грешки в петте си мача, които игра на червени кортове преди турнира в Рим.

Гоф допусна 11 двойни грешки и при успеха си над испанската Паула Бадоса с 5:7, 6:4, 6:1, но тя подчерта, че вече вижда подобрения в подаването си преди „Ролан Гарос“.

„Изпълнявам силно първи сервис и знам, че може би ще бъркам повече.

Вече намирам баланса между това да удрям силно и да знам кога да забавя, за да вкарам удара“, каза Гоф, която е финалистка на „Ролан Гарос“ от 2022.

„Залагам, че сервисът ми ще стане много опасен. Въпреки че искам да спечеля този турнир, мисля дългосрочно. Не искам да загубя сервиса си с 120 мили в час и ще се опитам да направя така“, каза още американката.

Гоф, чиито треньори са Бред Джилбърт и Жан-Кристоф Форел, каза, че опитва да прави някои технически подобрения на подаването си.

Последвайте каналите ни в: