ОФК Костенец безапелационен първенец на Софийска област

Тимът на ОФК Костенец стана Областен първенец на Софийска област през този сезон. Отборът напълно заслужено ще вдигне трофея, след като има 22 победи от 22 мача. Вчера момчетата на играещия треньор Николай Николов разбиха с 4:0 като гост Сините орли от Своге, чийто спонсор е легендата на Левски Христо Йовов.

Съставът от Костенец, който е воден в предни позиции от бившия национал на България Радослав Василев и бившия играч на ЦСКА и Славия Петър Димитров, спечели безапелационно първото място.

Първо в редовния сезон на Източната подгрупа на “А” ОГ София – тимът записа 18 победи от 18 мача с едва осем допуснати гола. А сега продължава да мачка и в плейофите, където от четири мача има 17:3 голова разлика и пълен актив от точки, което му гарантира титлата, два кръга преди края.

Интересното е, че доста известни футболисти взеха участие в мачовете на Костенец. Най-известният от тях е Валери Божинов, който през есента игра един мача, вкарвайки четири попадения. Той тогава бе поканен лично от кмета Йордан Ангелов, който издържа клуба и се надявам да може да го изведе от Югозападната Трета лига през този сезон.

Треньорът на Етър Светослав Петров също бе част от тима преди да започне работа във Велико Търново. Доскорошният треньор на ЦСКА 1948 Николай Панайотов също играе в тима, когато има възможност. Бившия играч на Локомотив (София) Иво Иванов, както и на бившите играчи на ЦСКА Йордан Върбанов и Милен Кикарин са неизменна част от “жълто-черните”.

Интересното е, че голмайстор на отбора във втора поредна година е бившият юноша на Левски Кристиян Димитров, който благодарение на опитните си съотборници в атака, не спира да бележи.

ОФК Костенец ще играе бараж с шампиона на Област София в столицата, след което победителят ще играе още един бараж за сбъдването на основната цел – изкачване в Югозападната Трета лига.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe