Общо 11 медала за България на ранкинговия турнир по таекуондо „Скопие Рамус Оупън“

Още два медала спечелиха българските състезатели от турнира по таекуондо „Скопие Рамус Оупън“ с ранг G1 при мъжете.

Тази година в събитието участваха  рекорден брой спортисти – над 1000 състезатели от 40 държави, което го нарежда като едно от най-големите спортни мероприятия в Република Северна Македония. Надпреварата за втора поредна година се организира от българския клуб „Рамус“ и от неговия председател Димитър Михайлов, съвместно с Македонската таекуондо федерация.

Във втория ден на надпреварата до сребърното отличие стигна Християн Георгиев.

На финала в  категория 54 килограма състезателят на клуб Ахил отстъпи пред Максим Маненков (Украйна), който спечели титлата в надпреварата и е световен шампион за младежи от първенството в София през 2022 година.

При 68-килограмовите Божидар Аврамов завърши на трета позиция.  На полуфиналите възпитаникът на клуба организатор Рамус не успя да преодолее съпротивата на представителя на домакините и победител в категорията Дръга Дугач, който е медалист от европейски първенства и  ранкингови турнири.

Изключителен интерес предизвика участието в състезанието на местната звезда Деан Георгиевски. Олимпийският вицешампион от Игрите в Токио 2020 триумфира в категория над 87 килограма, като на  финала победи многократния медалист от открити турнири и европейски първенства Ел Омар Язиди (Франция).

Българските състезатели завършват участието си в „Скопие Рамус Оупън“ с 11 отличия – 2 златни, 6 сребърни и 3 бронзови.

Последвайте каналите ни в: