Моторист: Блъснах се в призрак на празен път ВИДЕО

Мотоциклетист от Кагаян де Оро, Филипините, твърди, че е срещнал призрак на безлюден път в събота сутринта.  Опитният мотоциклетист Карл Дагу карал по националната магистрала със своя спътник, когато изведнъж пред тях се появи фигура. 

Според Дагус фигурата не се е движела, а просто е стояла по средата на пътя. „Мислех, че е човек, но когато се приближих, той просто стоеше там“, каза Дагус.

 – Не можех да повярвам на очите си.

Дагус намали скоростта на мотоциклета, но фигурата не помръдна. Когато Дагус се приближил, усетил студен порив на вятъра и фигурата изчезнала.

„Беше толкова странно“, каза Дагус. — Никога не съм изпитвал нещо подобно.

Дагус и спътникът му спрели и огледали мястото, но не открили и следа от фигурата. Претърсили храстите и край пътя, но и там не открили нищо. „Сякаш изчезна във въздуха“, каза Дагус.

Дагус заснел инцидента с камерата на каската си и видеото бързо стана вирусно в социалните медии. Видеото показва фигура, която се появява на пътя и след това изчезва.

Някои потребители вярват, че Дагус се е натъкнал на призрак, докато други смятат, че той може да е ударил истински човек, който след това е избягал от мястото на местопроизшествието. 

„Не знам на какво да вярвам“, каза Дагус. „Но знам, че това, което преживях, беше истинско.“

В момента полицията разследва инцидента, но няма данни за изчезнали хора в района.