Последен кръг с много инфарктни дербита ще се играе днес в НВЛ

Последният 22-и кръг с много инфарктни дербита ще се играе днес в ефбет Супер волейбол за мъже на Националната волейболна лига (НВЛ).

Началният час на всичките 6 двубоя днес е 18,00.

Интригата за крайното класиране ще е докрай. Единствено тимът на Дея спорт е непоклатим лидер и вече си осигури първо историческо спечелване на редовния сезон в България.

Останалите тимове са в задочен двубой за разпределението на местата в крайното касиране.

“Вечното” дерби ЦСКА и Левски София в зала „Васил Симов“ ще е телевизионен и ще бъде излъчен на живо по MAX SPORT 2.

„Червените“ ще опитат да вземат реванш от съперника за поражението през миналия полусезон с 0:3 гейма, като ще се възползват максимално от предимството си като домакини.

От своя страна левскарите са в по-различен състав от този, в който спечелиха първото за сезона дерби.

Срещата е решаваща за крайното класиране на двата тима в редовния сезон – в момента Левски е втори с 48 точки (16 победи, 5 загуби), „армейците“ са 5-и с 38 точки (13 победи, 8 загуби). Победа за Левски ще подпечата второто място в крайното класиране. Успех за момчетата на Александър Попов би означавало да се качат позиция нагоре, но и в случай, че Монтана загуби на Берое.

Битка за по-предна позиция, ключова за класирането ще има и в Бургас. Двата градски съперника Нефтохимик 2010 и Дея спорт излизат един срещу друг в зала „Младост“, като носителите на Купата вече подпечатаха първото си място.

С актив от 52 точки (18 победи, 3 загуби) момчетата на Франческо Кадеду са недостижими на върха. Шампионите обаче са трети с 46 точки (15 победи, 6 загуби).

В първото градско дерби Дея се наложи над нефтохимиците с 3:1 гейма. Сега обаче тимът страда от редица контузии, които пречат на пълноценния тренировъчен процес. Президентът на бургазлии Александър Маджуров заяви по-рано, че не е съвсем ясно в какъв състав ще излязат, и, че двубоят с шампионите е без значение.

Шампионите от Нефтохимик със сигурност ще излязат мобилизирани, в опит за достигне на желаната цел, а именно второто място. А то ще дойде със задължителен чист успех с 3:0 или 3:1 в сблъсъка и загуба с какъвто и да е резултат на Левски.

Също толкова интригуваща ще е и битката между Берое 2016 (Стара Загора) и Монтана.

Двата тима ще кръстосат шпаги в зала „Иван Вазов“ в Града налипите, като беройци, устремени от победната си серия, ще се хвърлят максимално.

Само преди броени дни момчетата на Мирослав Живков взеха реванш от Левски София, сега предстои да опитат да сторят същото и срещу тима от Северозапада. Ако това се случи, „зелено-белите“ остават на шестата позиция. Монтанчани обаче ще слязат позиция по-надолу от сегашната си четвърта. Както споменахме по-горе, за такъв развой е нужна и победа на ЦСКА във “вечното” дерби.

Беройци имат 34 точки (12 победи, 9 загуби), волейболистите на Монтана са с 39 точки (13 победи, 8 загуби).

Още едно дерби предстои на Югозапад – между Пирин (Разлог) и Марек Юнион-Ивкони (Дупница). Разложани са домакин на емблематичната битка, която ще е последна по рода си, след като стана ясно, че клубът от Дупница се мести в Пловдив за новия сезон и ще се подвизава под ново име.

Воденият от Благовест Катранджиев отбор е 7-и с 33 точки (10 победи, 11 загуби), Марек е на 10-ата позиция с 18 точки (6 победи, 15 загуби).

В първия полусезон дупничани спечелиха регионалното дерби с 3:0 гейма, но бяха в по-различен състав, а техен двигател бе капитанът Димитър Дулчев, който от втория полусезон се изявява в Словения.

Победа на Пирин ще укрепи позицията му, а успех за Марек ще го отдалечи от плейаут.

Интересна, може би и директна, битка в последните редици предстои в Добрич. Добруджа 07 приема Хебър (Пазарджик), като ще се опита да повтори успеха си от края на декември, и така да избегне плейаут за оставане в елита.

И двата тима имат еднакъв баланс (6 победи, 15 загуби), обаче младите волейболисти от Пазарджик са с 20 точки, добруджанци са с 18 точки в актива си.

Утвърдилия се на осмата позиция Черно море (Варна) пък излиза срещу последния Раковски-1964 (Севлиево). При очакван успех с 3:0 или 3:1 Черно море може да се изкачи на 7-ото място, но за да стане това, то Пирин трябва да загуби от Марек.

Момчетата на Пламен Христов са с 29 точки на сметката си и 10 победи и 11 загуби. Севлиевци пък изпадат от елита и наесен ще играят във второто ниво на шампионата – Висшата лига.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto