Никога не сте виждали такава пътна маркировка СНИМКИ

Първоначално човек може да си помисли, че тази маркировка или е начертана от някой пиян местен жител, чиито ръце са треперели ужасно, или че в машината за маркиране е имало нещо повредено и се е клатила наляво-надясно.

Но тези предположения се оказват напълно неоснователни.

На места разделителната ивица внезапно се превръща от плътна права в начупена линия, а успоредно на тях край пътя са начертани абсолютно същите начупени линии.

Тази странна маркировка може да бъде видяна по улиците на столицата на Малта Ла Валета и съседния град Слима, информират световните издания.

Прилага се на места, където е необходимо да се намали скоростта на превозните средства. Маркировката сигнализира на водачите да започнат да забавят или да са готови да спрат.

По правило тези необичайни прекъснати маркировки започват 50 метра преди пешеходните пътеки, които в Малта практически са оборудвани с бутони за управление: зелената светлина на светофарите постоянно свети за шофьорите, за да не спират потока напразно, а червената светлина свети само когато някой който иска да пресече пътя и натисне копчето на стълба.

И поради причината, че шофьорите обикновено знаят наизуст маршрута, карат без да спират по познатите им и обичайни участъци от улиците, такава особена маркировка ги кара да бъдат по-внимателни и да гледат светофара, за да не пропуснат, ако светне червено и човек излезе на пътя.  

Харесайте  и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!