Тренто се подсили с разпределител от 10-ия във Франция

Шампионът на Италия Трентино Итас (Тренто) привлече спешно като “медицински жокер” френския разпределител Матийо Гарсия.

Гарсия, който до сега бе титулярен плеймейкър на 10-и в първенството на Франция Араго де Сет, ще трябва да замени в Тренто титулярът Рикардо Сбертоли, който получи фрактура на 5-ия пръст на лявата ръка, вчера бе опериран успешно и ще му е необходимо поне месец за възстановяване.

Матийо Гарсия, който на 11 март ще навърши 24 години, ще бъде алтернатива в състава воден от Фабио Соли на Алесандро Акуароне на поста разпределител.

Гарсия, който до сега бе и капитан на Араго де Сет, вече има изиграни 6 сезона в елита на Франция, като всичките са с екипа на този клуб.

„Благодарим на Матийо за бързото отзоваване, което той ни предложи, за да ни гарантира ценен принос в момент, когато нямахме достатъчно разпределители”, заяви старши треньорът Фабио Соли.

“Благодарение на пристигането му ще можем да работим с алтернатива във всяка роля както в мачове, така и в тренировки, основен фактор, когато се играят толкова много мачове в рамките на няколко дни и всички в много важни контексти като плейофите и Шампионска лига“, добави наставникът на Тренто, който спечели редовния сезон в Италия.

Матийо Гарсия е третият французин в историята на Трентино Волей, след Рено Ерпе (посрещач, който игра за клуба през 2009 и 2010 година) и Женя Гребенников (либеро на Тренто между 2018 и 2020).

Гарсия ще носи фланелката с №19. Той вече ще бъде на разположение на Фабио Соли още днес за първата 1/4-финална среща от плейофите в Суперлигата на Италия от 21,30 часа срещу водения от Алберто Джулиани отбор на Валза Груп (Модена).

Последвайте каналите ни в: