Мъртви гризачи предизвикали инцидента на „Колежа“, всичко приключи благополучно

Планираната за днес проверка и на Стадион „Христо Ботев“ (гр. Пловдив, бул.“Източен“ 10) бе отложена за идните дни. Причината е поради липса на електричество, което пък е спряло заради мъртви гризачи.

 

В резултат на извършената проверка за изпълнение на изискванията по обезпечаване на сигурността и пригодността на спортните съоръжения ще бъде изготвен протокол от Областната комисия, който ще бъде изпратен като основен документ за получаване на лиценз на спортния обект от БФС.

Във връзка с това от „Динамик Електрик Груп“ публикуваха своята гледна точка на случибото се.

„Позиция на „Динамик Електрик Груп“ ООД, подизпълнител на „ДЗЗД КОЛЕЖА“

Във връзка с проблема с електрозахранването на стадион „Христо Ботев“, фирма „Динамик Електрик Груп“, като подизпълнител на „ДЗЗД КОЛЕЖА“ и отговарящ за електроизграждането на стадион „Христо Ботев“, съобщава:

„Събота следобед получихме сигнал от фирма „Техномонтаж“ , изпълняваща конструкцията на Северната трибуна на стадион „Христо Ботев“, че има оттечка на ток и че фирмата, преустановява веднага работа.

Представители на „Динамик Електрик Груп“ и “ДЗЗД Колежа“ направихме оглед на стадиона и преминавайки през трафопоста, който се намира на ул. „Варшава“, чухме шум, който идва от разпределителната касета на стадиона.

По най-бързият начин, дори без необходимото оборудване прекъснахме захранването на тази касета, а един от кабелите беше пламнал. След което се опитахме да се свържем с възложителя на стадиона, но неуспешно.

След това получих и съобщение от ПФК „Ботев“ за проблема с електрозахранването и веднага отговорих, че утре сутринта ще има екип на стадиона.

В неделя пристигнахме заедно с мой служител и направихме пълен оглед и констатирахме, че захранващия кабел, който води до табло ГРТ, сектор В е дефектирал и множество високомощни прекъсвачи в касетата са изгорели. За това уведомихме представители на ПФК „Ботев“, че ремонтните дейности ще започнат в първия работен ден, т.е. понеделник.

Днес в рамките на няколко часа, успяхме да възстановим електрозахранването на стадиона, като констатирахме след огледи по помещението с представители на Община Пловдив , че са направени промени по активното оборудване на стадиона от ползвателя без съгласуване с Община Пловдив, като собственик, проектанта на стадиона и моя екип.

Причините за отпадане на захранването:

1ва Преместване на активно оборудване в едно помещение – сървърно

2ра Установяване на множество гризачи, които бяха намерени мъртви, между захранващия шинопровод и кабели на токови кръгове, компрометирани от гризачи“

С Уважение,

Хубен Анадолиев – Управител на „Динамик Електрик Груп“ ООД – отговарящ за електрозахранването на стадион „Христо Ботев“

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe